Не бива да се бърза с конституционните промени. Това заяви премиерът

...
Не бива да се бърза с конституционните промени. Това заяви премиерът
Коментари Харесай

Ковачевски: Не бива да се бърза с конституционните промени

Не бива да се бърза с конституционните промени. Това заяви премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски.

„ Това не е развой, при който би трябвало да се бърза. Това е развой, който би трябвало да премине през необятен обществен спор. Затова с министъра на правораздаването и министъра на европейската интеграция имахме срещи с неправителствени организации. Имах среща и с политическите партии, в това число с Християн Мицкоски, които одобриха измененията в конституцията. Затова считам, че би трябвало да се даде пространство този развой да се хармонизира с тях и да се включи в процеса на конституционни промени ”, сподели Ковачевски, представен от „ Макфакс “.

Той разяснява и визитата на Мицкоски в Брюксел, откъдето опозиционният водач уточни, че няма да поддържа конституционните промени.

„ Мицкоски беше в Брюксел и виждам, че проектът, който изложи, към този момент го няма. И че в този момент приказват какъв проект щели да създадат, когато дойдат на власт. Гражданите имат потребност от политици с решения, а не от политици, които блокират. И по тази причина считам, че опозицията би трябвало да взе участие в този развой. Това не е развой на един човек, а един необятен развой “, уточни Ковачевски.

С внасянето на измененията в Народното събрание стартират да текат периодите за отваряне на Конституцията и използване на измененията. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР